William Patterson Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada 41 sebze, meyve ve yeşil yapraklıların sağlığa yararları karşılaştırıldı.
Besin değeri, protein, lif, mikro elementler, vitaminler ve diğer faydalı özellikler gibi toplamda on yedi kategoride değerlendirilen sebzeler arasında su teresi birinci sırada yer aldı.
Tere otu, ıspanaktan daha fazla demir ve limon ve portakaldan daha fazla C vitamini içeriyor. Kökeni Anadolu’dan gelen bu sebze, zamanla sofralarımıda yerini yitirmeye başlamıştı.
TERE OTUNUN FAYDALARI NELERDİR
Tere, lif ve protein içeriği, potasyum ve kalsiyum, A, B12 ve D vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahip.
Anne sağlığı için son derece faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Anne sütü üretimini iyileştirir ve adet döngüsünü düzenler.
Stresi azaltır ve antioksidan etkisini artırır. Ayrıca kanı temizler, ferahlatır, iştahı uyarır ve tüm vücudu temizler.
Kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde faydalı olmakla birlikte, meme kanserinin yayılmasını durdurmada yardımcıdır.
Tere otu suyu, cilt hastalıkları, cilt lekelerinin görünümünü azaltma, saç dökülmesini yavaşlatır
Akciğerleri temizler ve sigaranın etkilerini azaltır
Karaciğer fonksiyonunu iyileştirir ve solunum yolu hastalıkları, bronşit, astım ve nefes darlığı için faydalıdır.